شاید سالها منتظر لحظهای باشید که همسرتان خبر بچهدار شدنتان را بدهد؛ ولی آیا میدانید پدر شدن به چه شکلی است و چه مسئولیتهایی دارد.
از لحظهای که خبر پدر شدن را میشنوید، احساسات مختلفی مانند شادی ناب و نگرانی آشکار را تجربه میکنید. نگرانیی که به خاطر ترس از خوب بر آمدن از عهده مسئولیتها در شما شکل میگیرد. همهی ما به طور غریزی احساس مسئولیت میکنیم. این موضوع خیلی ابتدایی است که پدرها تنها نیازهای اقتصادی فرزند خود را تامین کنند. بهتر است بدانیم تامین نیازهای عاطفی به مراتب بیشتر از تامین نیازهای اقتصادی اهمیت دارد. در ادامه «ایرنا زندگی» شما را با مسئولیتهای پدر شدن، آشنا میکند.
۱. شروع به تحقیق کنید
پدر شدن از زمانی شروع میشود که میفهمید همسرتان باردار است. یعنی وظایف شما از همان لحظه شروع میشود نه زمانی که بچه به دنیا میآید و نیاز به پوشک دارد. باید از لحاظ احساسی و عاطفی پشتوانه همسر و فرزندتان باشید. کتابها و خبرنامههای آنلاین خوبی برای این موضوع وجود دارند که میتوانند کمکتان کنند. از زمان بارداری که مادر از خواب بیدار میشود و سوزش سر معده دارد تا مراقبت از نوزاد جزو وظایف پدر محسوب میشود.
۲. سلامت بمانید
بهتر است پدری سالم باشید تا بتوانید وظایف پدری خود را انجام دهید. در واقع باید ورزشهای روزانه خود را مرتب انجام دهید تا از نظر فیزیکی و روانی شاداب باشید. این موضوع قبل از بارداری نیز اهمیت دارد؛ زیرا پدرانی که ورزش نمیکنند بیشتر امکان دارد که فرزندشان به مشکلات قلبی مادرزادی دچار شوند. بهتر است از سیگار کشیدن و برنامههای غذایی نامناسب دوری کنید.
۳. با همسر خود درباره نقش «پدر و مادر» صحبت کنید
ممکن است اینطور به نظر برسد که غذای نوزاد تنها شیر مادر است و وظیفه مادر است که به این نیاز نوزاد رسیدگی کند؛ اما آیا میدانستید که گاهی اوقات نیاز است در طول شیر خوردن نوزاد، کنار مادر بنشینید. برخی مادران به دلایل گوناگون نمیتوانند به فرزند خود شیر دهند و نیاز است که از شیر خشک مصرف کنند. بهتر است که در این بخش هم شریک شوید و چند وعده در روز شیر درست کردن و به نوزاد دادن را به عهده گیرید. برای چگونه عوض کردن پوشک و لباس هم نیاز است چند فیلم آموزشی ببینید. بدن نوزاد انعطاف بهتری نسبت به بدن انسانهای بالغ دارد بنابراین باید بیشتر مراقب باشید.
۴. کار گروهی خانواده را یاد بگیرید
نیازی نیست که تمام مسئولیتها را تنهایی به عهده گیرید. همین که خود را در انجام کارها دخیل کنید احساس خوبی به مادر باردار میدهد. دقت کنید که مادرهای بارداری که اغلب کار میکنند ممکن است بیشتر دچار ضعف بدنی شوند. کمک به مادر، برای بهتر شدن، کمک به فرزند هم هست. از ابراز احساسات خود به همسرتان دریغ نکنید و حتی بیشتر از گذشته بر این موضوع دقیق باشید.
۶. با همکارهایی که پدر هستند بیشتر ارتباط بگیرید
یکی از بهترین راهها برای یادگیری درباره پدر شدن همیشه استفاده از تجربیات دیگران است. در نهایت اگر خواستید موضوعی را قبول کنید، ابتدا سنجش کنید و ببینید آیا کارهایی که همکارتان میگوید همسر شما خوشحال میکند یا ناراحت. بهتر است در همه مسائل از همسرتان مشورت بگیرید. زنان در دوران بارداری به علت اختلالات هورمونی، احوالات حساستری دارند و مراقبت از این حساسیت به عهده شما است.
۷. همراه بودن را انتخاب کنید
بهتر است در جلسات غرلبالگری، سونوگرافی و ملاقاتهای ماهانه یا هفتگی پزشک، همراه همسر خود باشید. اگر اطلاعاتی درباره بارداری ندارید مطالعه کنید. گاهی اوقات نیاز است که فقط شرایط فیزیکی و روحی همسر باردارتان را درک کنید. همین موضوع میتواند برای او آرامش خاطر بیاورد.
در اینباره بخوانید:
۸. تغییر زندگی جنسی
بارداری و پس از آن به دنیا آمدن نوزاد میتواند موجب تغییر زندگی جنسی شما و همسرتان شود. بهتر است که در اینباره به یک مشاور (مشاور میتواند پزشک دوران بارداری همسرتان هم باشد) مراجعه کنید و از او کمک بخواهید تا شما را با تغییرات و رفتارهای جایگزین آشنا کند. دقت کنید، بارداری همسرتان به معنای قطع رابطهی عاطفی و جنسی با او نیست.
۹. آغوش خود را برای نوزادتان آماده کنید
بهتر است فرم صحیح بغل کردن نوزاد را یاد بگیرید و بدانید با لمس کردن او میتوانید احساس آرامش را به نوزاد القا کنید.
Leave a Reply