تهران – ایرنا – جمهوری اسلامی از «مردم» آغاز شد، با «مردم» ادامه داد و برای «مردم» خواهد ماند؛ این پیام ۱۲ فروردین ۵۸ است که تاریخی ۴۳ ساله هم پشتوانه آن است.
به گزارش حوزه دولت ایرنا، علی بهادری جهرمی، سخنگو و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی در یادداشتی آورده است: جمهوری اسلامی از «مردم» آغاز شد، با «مردم» ادامه داد و برای «مردم» خواهد ماند؛ این پیام ۱۲ فروردین ۵۸ است که تاریخی ۴۳ ساله هم پشتوانه آن است.
وی نوشت: بررسی تحولات دگردیسی دولت-ملتها و انقلابها در اقصینقاط جهان ثابت میکند که انقلاب اسلامی ایران هم از لحاظ محتوا و هم از حیث شکل، بر مردمیترین مولفهها بنا نهاده شد و استمرار حیات یافت. «جمهوری اسلامی» نه به شیوه بسیاری از انقلابها، نتیجه کودتای قوای نظامی علیه حاکمیت موجود بود، نه برآمده از ارادههای استعماری خارج از مرزها و نه حتی برخاسته از القائات طبقه خاص داخلی. «جمهوری اسلامی ایران» از بنیادیترین مطالبات بطن جامعه اسلامیِ ایران شکل گرفت.
سخنگوی دولت ادامه داد: اراده بیبدیل بیش از ۹۸ درصد مردم قوام یافت و بر اساس خواست همین مردم چهار دهه نضج و بسط یافت.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت یکی از واضحترین دلایل «مردمبنیاد» بودن انقلاب اسلامی ایران را همین شیوه حکمرانی «جمهوری اسلامی» با شاخصههای منحصر به فرد خودش دانست که تا پیش از سال ۵۸ در هیچ یک از نظامهای حکمرانی جهان سابقه نداشته است و اضافه کرد: انتخاب این نحوهی خاص و بدون تقلید از حکمرانیهای شرق و غرب از سوی مردم، گویای ابتنای انقلاب اسلامی ایران بر مردم و برای مردم است.
بهادری جهرمی در این یادداشت تاکید کرد: با اینکه نقطه آغاز انقلاب ایران مدتها پیش از سال ۵۷ بر خواست مردم بنا نهاده شده بود، ذکاوت بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران اجازه نداد که هیجانات انقلاب باعث شود روندهای مردمسالارانه در آن هیاهو گم و یا حتی کمرنگ شود: تمشیت امور آن مقطع و گذار از رژیم طاغوتی به «جمهوری اسلامی» نیازمند راهانداری یک شورا بود.
وی افزود: به همین منظور شورای انقلاب در دیماه ۵۷ تشکیل و با ۱۹ ماه فعالیت تا تیر ۵۹ به کار خود ادامه داد تا دوران انتقالی طی شود. با اینکه ریاست این شورا بر عهده بزرگانی چون شهیدان مطهری و بهشتی بود که در عمل نمایندگان بلامنازع و اجماعی مردم و افکار عمومی به حساب میآمدند، اما با درایت امامخمینی (ره) تصمیمات ساختارساز همین شورا هم در نهایت برای لازمالاجرا شدن به رای عموم گذاشته شد.
سخنگوی دولت همچنین نوشت: برگزاری همهپرسی نظام جمهوری اسلامی در دوران انتقالی، یکی از همین برگهای زرین ابتنای امور حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران بر آرا و خواست مردم است. برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و مجلس، ملی کردن صنایع بزرگ، برقراری و قاعدهمند کردن دادگاهها، تصویب آییننامه مجلس خبرگان و بررسی پیشنویس قانون اساسی در شورای انقلاب گواهی قاطع بر این است که تدبیر و دوراندیشی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران اجازه نداد که هیجانات طبیعیِ انقلاب مانعی بر سر راه مردممحور بودن آن شود.
وی ادامه داد: پس از آن، با طی شدن روند تعویض ساختارها، آفت سایر انقلابها یعنی روزمرگی و واپسگرایی ممکن بود انقلاب مردمی ایران را از اهداف متعالی اولی دور کند. اما ساختارهای بنا نهاده شده در قانون اساسی، که این هم به رای عمومی گذاشته شده بود، اجازه نداد که گروههای خاص و اقلیت بتوانند بر خواست مردم غلبه کنند. به طور متوسط برگزاری هر سال یک انتخابات عمومی در طول ۴۳ سال گذشته، همواره مردم و مطالباتشان را بر صدر نشانده است.
بهادری جهرمی یادآور شد: در طول چهار دهه گذشته، هرجا پیشرفت و آبادانیای رخ داده است، در اثر توجه به خواستهای اصلی بطن جامعه و مردم بوده است. همان خواستهایی که سال ۵۷ در شعارهایی نظیر استقلال و آزادی تبلور یافت و هر روز هم در اشکال مختلف توسعه یافت.
وی تاکید کرد: اگر جمهوری اسلامی از مردم آغاز نمیشد و برای مردم نمیبود، هیچیک از دستاوردهای عظیم علمی، پزشکی، مهندسی، هوا و فضا، نانو، امنیت و چندین و چند مورد دیگر در کنار ارتقا عزت و استقلال ملی، حاصل نمیشد.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت خاطرنشان کرد: ۱۲ فروردین را از همین حیث باید ارج نهاد و گرامی داشت. ۴۳ سال است که با همه فراز و فرودها، امروز یادآور سرآغاز رسمی «جمهوری اسلامی ایران برای مردم» است. ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ با همافزایی ملی و با بسیج همه ظرفیتهای بزرگ، بیش از پیش نویدبخش روزهای درخشان بیشتری است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40
Leave a Reply